Niniejsza polityka prywatności (“Polityka Prywatności”) zawiera informacje dotyczące przetwarzania danych osobowych zebranych w związku z udziałem w konferencji NEC Competence Days organizowanej w Krakowie w Hotelu Metropolo by Golden Tulip (ul. Orzechowa 11) w dniach 24 i 25 października 2019 r. („Konferencja”).

    Administratorem danych osobowych zebranych w związku z udziałem w Konferencji jest firma  P.H.P. MARENGO s.c. Wojciech Szuber, Monika Szuber, ul. Wieniawskiego 39, 31-436 Kraków, która jest również partnerem organizacyjnym Konferencji („Administrator”).

Możesz skontaktować się z nami za pośrednictwem poczty elektronicznej: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub telefonicznie +48 12 413 52 02.

Kontakt telefoniczny dostępny jest od poniedziałku do piątku, w godzinach od 09:00 do 17:00.

 

    W jakich celach i jakie dane osobowe przetwarzamy?

    Administrator przetwarza dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia   dyrektywy 95/46/WE („RODO”).

    Przetwarzamy dane osobowe zebrane za pośrednictwem formularza rejestracyjnego na Konferencję dostępnego na stronie internetowej dostępnej pod adresem www.konferencja.nec.pl („Serwis”).

    Serwis zawiera informacje o Konferencji oraz umożliwia zgłoszenie udziału w Konferencji za pośrednictwem strony internetowej dostępnej pod adresem elektronicznym www.konferencja.nec.pl („Platforma”).

    Administrator przetwarza następujące dane osobowe użytkowników (będących uczestnikami Konferencji): imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, nazwa firmy oraz stanowisko. Podanie powyższych danych jest dobrowolne, jednak, jest niezbędne dla zawarcia z Administratorem umowy o uczestnictwo w Konferencji oraz uczestnictwo w Konkursach organizowanych podczas Konferencji i jej wykonania.

    Dane osobowe użytkowników przetwarzane są w celach związanych z obsługą uczestnictwa w Konferencji, w ramach wykonania przez Administratora umowy o uczestnictwo w Konferencji, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO.

Administrator zbiera i przetwarza następujące dane użytkownika, który bierze udział w Konferencji w charakterze prelegenta: imię i nazwisko, adres e-mail, numer telefonu, kraj zamieszkania, nazwę firmy, stanowisko, skrócony życiorys (bio), tytuł wykładu, język wystąpienia, fotografia.

Podczas Konferencji mogą być przeprowadzane sesje fotograficzne i video, w związku z tym Administrator będzie przetwarzać Twój wizerunek na podstawie zgody art. 6 ust. 1 lit. a) RODO.

Po wykonaniu umowy o udział w Konferencji podstawę przetwarzania danych, w granicach określonych w punkcie poniżej, stanowić będzie prawnie uzasadniony interes Administratora (art. 6 ust. 1 lit. f RODO), przejawiający się w dążeniu do zapewnienia bezpieczeństwa prawnego Administratora.

Twoje dane osobowe podlegać mogą profilowaniu dla realizacji celów, dla których zostały one zebrane. Dane te nie będą jednak wykorzystywane przez Administratora do automatycznego podejmowania decyzji.

 

Jak długo przechowujemy Twoje dane osobowe?

Twoje dane osobowe przetwarzać będziemy do czasu przedawnienia ewentualnych roszczeń wynikających z zawarcia z Administratorem umowy o udział w Konferencji.

Odbiorcami Twoich danych osobowych są pracownicy oraz współpracownicy Administratora. Odbiorcami tych danych mogą być również podmioty, które świadczą na rzecz Administratora usługi w zakresie organizacji Konferencji lub wspomagają Administratora w realizacji celów marketingowych. Do danych osobowych zbieranych przez Administratora dostęp ma m. in. podmiot obsługujący Platformę, za pomocą której dokonywana jest rejestracja na Konferencję.

 W niektórych przypadkach Twoje dane osobowe mogą być również przekazywane organom publicznym. Będzie tak jedynie w przypadkach, w których zobowiązują nas do tego przepisy obowiązującego prawa.

Twoje prawa

Przysługują Ci następujące prawa:

  1. a) Prawo żądania dostępu do treści danych osobowych;
  2. b) Prawo do sprostowania swoich danych osobowych: jeżeli uważasz, że dane osobowe są niedokładne lub niekompletne;
  3. c) Prawo do usunięcia swoich danych osobowych;
  4. d) Prawo do ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych;
  5. e) Prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych: możesz sprzeciwić się przetwarzaniu Twoich danych osobowych z przyczyn związanych z Twoją szczególną sytuacją. Przysługuje Ci bezwzględne prawo do zgłoszenia sprzeciwu wobec przetwarzania swoich danych osobowych w celach marketingu bezpośredniego, w tym profilowania związanego z marketingiem bezpośrednim. W związku z tym, że podstawą przetwarzania może być prawnie uzasadniony interes Administratora, tj. ustalenie, dochodzenie lub obrona roszczeń Administratora, przetwarzanie danych osobowych uczestników zgłoszonych przez innego użytkownika, w celu uczestnictwa w Konferencji (art. 6 ust. 1 lit f RODO) masz prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych;
  6. f) Prawo do wycofania zgody: jeżeli wyraziłeś zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych, możesz ją w każdym czasie wycofać, przy czym wycofanie zgody nie wpłynie na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem;
  7. g) Prawo do przenoszenia swoich danych osobowych: jeżeli jest to zgodne z prawem, możesz domagać się, aby przekazane nam dane osobowe zostały Ci zwrócone lub przekazane osobie trzeciej.

    Dokładamy najwyższych starań, by zapewnić Ci najpełniejszą ochronę Twoich danych osobowych zgodnie z przepisami obowiązującego prawa. Jeśli mimo to uznasz, że przetwarzamy Twoje dane osobowe niezgodnie z prawem, przysługuje Ci prawo wniesienia skargi do organu nadzoru, którym w Polsce jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

Polityka cookies

Czym są pliki cookies

Pliki cookies to niewielkie pliki tekstowe zapisywane na urządzeniu użytkownika serwisu www. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny z której pochodzą, czas przechowywania ich na Urządzeniu oraz przypisaną wartość. Stosowane przez nas cookies są bezpieczne dla urządzenia użytkownika. Nie jest możliwe tą drogą przedostanie się do urządzenia użytkownika wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego.

Po co stosuje się pliki cookies

Pliki cookies są stosowane do:

- zapamiętywania danych, takich jak np. dane logowania

- zapamiętywania ustawień użytkowników dotyczących układu strony czy preferencji,

- optymalizacji korzystania ze stron z wykorzystaniem zagregowanych statystyk

- zapewnienia bezpieczeństwa użytkowników serwisu

 

Stosowane przez nas cookies NIE służą przechowywaniu Twoich danych osobowych, ani żadnych poufnych informacji.

Korzystanie z plików cookies w naszym serwisie

Jeżeli nie chcesz, by pliki „cookies” były przechowywanie na Twoim urządzeniu, możesz w każdej chwili zmienić ustawiania swojej przeglądarki w taki sposób, by nie pozwalała niektórym bądź wszystkim witrynom na ich przechowywanie bądź by za każdym razem powiadamiała Cię, gdy witryna chce przechować na Twoim urządzeniu taki plik.

Możesz także w każdej chwili usunąć te pliki „cookies”, które już zostały zapisane na Twoim urządzeniu.

Brak wyrażenia akceptacji plików cookie nie oznacza braku możliwości korzystania z serwisu internetowego.

Niemniej jednak użytkownik musi liczyć się z tym, iż w wyniku tej blokady niektóre funkcje serwisu mogą działać niepoprawnie.

 

Organizator Konferencji

 

NEC Display Solutions jest jednym z czołowych światowych dostawców monitorów LCD, ścian video oraz projektorów. Polskie Przedstawicielstwo zlokalizowane w Krakowie działa już od 25 lat. Firma posiada szeroką ofertę monitorów desktopowych i wielkoformatowych, od modeli podstawowych do profesjonalnych i specjalistycznych takich jak chociażby: monitory graficzne, wielkoformatowe monitory do zastosowań reklamy cyfrowej, monitory do budowy ścian video, czy monitory interaktywne m.in. do zastosowań meeting rooms. Portfolio wyświetlaczy wielkoformatowych zamykają moduły LED, zarówno do instalacji indoor, jak i outdoor. Oferta projektorów obejmuje produkty do różnych zastosowań, od lekkich przenośnych projektorów, poprzez projektory biznesowe, instalacyjne, urządzenia do pracy ciągłej (np. prezentacje w miejscu sprzedaży) i cyfrowe projektory kinowe.

Copyright NEC Display Solutions 2017. Wszelkie prawa zastrzeżone.